KLHUFKOVA Ludmila
Poslať správu

Umelecká značka: Ludmila Babu
Zameranie: Malby, Výtvarné umění,
ArtistNo.: cz-2658
O umelcovi:

O autorovi

Ludmila Babu se dlouhodobě věnuje arteterapii, kde, díky studiu oboru Léčebná pedagogika a sociálně umělecká terapie, objevila svět barev a jejich propojení s člověkem a jeho životem. První nesmělé pokusy svého vnímání světa skrze barvu doplnila řadou výtvarných seminářů.

Nehraje si na umělce s velkým U, ale dává ostatním prožít emoce prostřednictvím barev.

V malbě pracuje hlavně s intuicí – kde se vyžívá především v abstrakci. Při kresbě dává přednost realitě tichých zákoutí opuštěných uliček, zajímavých domů, kapliček apod.
Její naivní umění se rozvíjí bez viditelného napojení na aktuální trendy a obecné tendence malby. V jejím přístupu k umělecké tvorbě převažuje motivace vyjadřovat a popisovat vnitřní svět namísto komentářů a reflektování velkých společenských témat současnosti.
I přes nepříznivou situaci v jaké se umělci tvořící v naivním stylu nacházejí, oproti tzv. hlavnímu uměleckému proudu, se jí daří vystavovat a prodávat obrazy v menších galeriích.

Mimo jiné aktivity, jako je pořádání akčních maleb se zapojením široké veřejnosti, nebo vedení výtvarně relaxačních seminářů, se věnuje v rámci projektu výtvarné skupiny BAROZI kolektivní malbě.

 

A B C D E F G H CH I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z